2011. augusztus 18., csütörtök

Essence Nail Art Magnetic

Néhány hete megszállt az ihlet és mindenáron mágneses körömlakkra vágyom azóta. Igen ám, de a hozzátartozó mágneses dolgot beszerezni impossible volt, ugyanis nem túlzás, minden Rossmann-ban fogyóeszköz. Szerencsére még ismerek rejtett helyeket kicsiny fővárosunkban…Ilyen speciális lakk elvileg 5 színben létezik az Essence kínálatában. Én a 05-ös pixie dust! fedőnevű egyedet választottam, ami egy kellemes óarany szín.


Maga a procedúra nem túl bonyodalmas, bár az is igaz némi gyakorlatot igényel. Ugyan kicsit hosszadalmasabb folyamat, mint a megszokott körömfestés, mivel a körmöket egyenként kell kifesteni, de abszolút kifizetődő. Erre az egyenkénti pepecselésre azért van szükség, mert a minta addig alakítható ki, amíg a körömlakk nedves. Nos akkor nézzük mit is kell tennünk egészen pontosan:
A kívánt színű mágneses körömlakkot vastag rétegben kell felvinni, majd a másik kéz mutatóujját bújtassuk be a műanyag mágneses dologba. Ezek után körülbelül az utasítás szerint 20 másodpercig (jó az egyébként 30 másodpercnek is…) tartsuk a mágnest nagyon közel a körömfelületéhez, de éppen csak annyira, hogy ne érjen hozzá a lakkréteghez. Pár másodperc múlva mágnes szemcsék elkezdenek mozogni, csíkos formában és így kész is a csoda design.

Íme a mű

Már csak annyi van hátra, hogy a mágnest megtisztítjuk aceton mentes körömlakklemosóval. Jó tanácsként szolgáljon: a legintenzívebb hatás akkor érhető el, minél közelebb tartjuk a körömhöz a mágnest. Személy szerint úgy gondolom, hogy a design jó barátra lelhet egy helyes kis áttetsző fedőlakk személyében, csak úgy, a csillogás kedvéért.
Árát tekintve a lakk 600 Ft-ot, a mágnes hozzá pedig 500 Ft-ot kóstál.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, eddig nem mertem venni, mert azt olvastam, hogy nehéz vele dolgozni így viszont lehet beszerzek egyet.

    http://tinisminktippek.blogspot.com/ ha van kedved nézz be hozzám :)

    VálaszTörlés