2011. október 10., hétfő

In a Perfect Harmony…

Semmilyen párkapcsolati témáról nem fogok a következőkben szólni, vagyis átvitt értelemben de. Ugyanis megpróbálom összeszedni, hogy az egyes bőrtónusok milyen körömlakkokkal tudnak tökéletes párost alkotni.

Meleg bőrtónus

Fő ismérve nagy általánosságban az aranyos, elefántcsont árnyalatú bőrszín, ami a sötéttől a halványig minden árnyalatban előfordulhat. Ebbe a típusba sorolhatóak, akik világos bőrűek, és könnyen le tudnak barnulni, akik inkább barack színű bőrrel rendelkeznek, mint rózsás árnyalatúval, akik bőrén látható a sárgás tónus, és akiknek a bőre ’arany’ színűre barnul a napon.



Néhány példa, hogy könnyebben el lehessen képzelni, ez hogy valósul meg a gyakorlatban:

Ha valaki ilyen árnyalatú bőrrel rendelkezik, próbálja meg elkerülni a hideg színű lakkokat, mint pl. kék. A legoptimálisabban a földszínek mutatnak jól, mivel ezek tökéletesen harmonizálnak a bőrszínnel, illetve kiemelik a bőr aranyos tónusát. Jó választás lehet a pink, meleg barna, bronz, korall, vagy az áttetsző fehér-rózsaszín lakk. A narancsos árnyalatok különösen az olíva színű bőrrel alkotnak kitűnő párost.

Catrice - 360 Raspberryfields Forever, Essence Colour & go 61 Fame fatal

Essence Colour & go - 33 Just in case; 49 The only chance!, Catrice – 460 In the Bronx


Essence Colour & go – 46 Wake up!; 64 Be optimistic, Catrice – 560 Rusty but sexy

Essence French Glam 02

Hideg bőrtónus

Hideg bőrtónusnak nevezzük, azt, amikor valakinek rózsaszínes, kékes árnyalatú a bőre. Ebben a csoportba azok tartoznak, akik általában nagyon világos bőrrel rendelkeznek, hamar leégnek a napon és nem barnulnak, akiknek a bőre rózsaszínesnek hat és nem barackosnak, azok, akiknek a bőre inkább bronznak hat, mint barnának, amikor lebarnulnak.

Példák:

Érdemes a kékes, vagy zöldesebb árnyalatú körömlakkokat kipróbálnia annak, aki ilyen árnyalatú bőrrel rendelkezik. Mindenképpen ezekből olyan árnyalatokat válasszunk, amik erős kontrasztban vannak a bőrszínnel. A vörös körömlakk a ’bogyósgyümölcs’ árnyalatban mutat a legjobban az ilyen kezeken. A pink körömlakk pedig szintén kicsit kékesebb árnyalatban a legjobb választás. Ha ki kéne emelni mit ajánlatos elkerülni beige és nagyon világos pasztellszíneket, mivel ezek még sápadtabbá tehetik az amúgyis világos bőrszínt a kezünkön.

Catrice - 410 Pool Party At Night, Essence Colour & go – 55 Let’s get lost; 77 In style

Essence Colour & go – 41 Very berry; 08 Ultimate pink

Essence Colour & go – 60 fateful desire, Catrice – 070 Caught on the red carpet, Maybelline Mini Colorama – 33 Berry jam


Essence Colour & go – 54 Trust in fashion, Catrice – 590 Jade is not my name, Avon nailwear pro – Peppermint leaf

Az imént olvasottak nem minősülnek kőbevésett szabályoknak, csupán kiindulópontként hasznosíthatóak. A legfontosabb, hogy mindenki maga kísérletezzen, amíg nem találja meg a megfelelő színeket. Just free your mind!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése