2011. november 2., szerda

Please Save Me From The Cold – Hand

Ha eljön a hideg szinte borítékolható nálam, hogy a kezeim úgy kiszáradnak a zimankós időjárás viszontagságaitól, hogy az már-már elviselhetetlenné válik (vizuális szempontból is). Kicsit jobban utána kutattam mit lehet tenni az ügy érdekében.
Nos, a makacs kézkiszáradást több dolog okozhatja. A víz, a szappan és egyéb káros tisztító szerek, amik eltávolítják a kéz bőrét védő természetes zsírréteget. Erre megoldás (nem az, hogy ne moss kezet), hanem, hogy ha ezt megteszed, akkor glicerin tartalmú, jó minőségű krémszappannal tedd, illetve ajánlott minden kézmosás után krémezni, ha megtehetjük. A glicerin azért fontos, mert ha megfelelő mértékű koncentrációt tartalmaz az adott készítmény, akkor a glicerintartalom elősegíti a hatásos nedvességmegkötést.



A második ellenség a sokat emlegetett hideg és csípős idő, amire a roppant egyszerű megoldás a kesztyű, amiből soha nem elég, mert az univerzum mindig beszippantja az egyik párját. Van még egy harmadik ellenség is, és az nem más, mint a száraz levegő, fűtésszezonban, amit párásítással lehetne orvosolni.
Ha mégis előtört a kacsó-baj, akkor hasznos beszerezni egy jó minőségű kézkrémet, inkább többet, mert az sem árt, ha van a táskában is.




Érdemes heti egyszer beiktatni egy jó kis kézpakolást zsíros kézkrémmel (tökéletes erre a célra a klasszikus kék tégelyes Nivea), és egy pamutkesztyűvel (vagy gyógyszertárban kapható cérnakesztyűvel). De mindezek előtt érdemes megejteni egy kézradírozást finom szemcséjű radírral a hatásosság kedvéért. Ehhez a művelethez szükséges terméket például az Oriflame-nél is be lehet szerezni általában.
Ha elviselhetetlen maga a tudat, hogy egy egész éjszakát kesztyűben töltsünk, ennek kiváltására elég eltölteni benne 1 órát is vagy, ha bírjuk kicsivel többet.


Nappali kézkrémnek célszerű egy könnyebb állagú, gyorsan beszívódó krémet beszerezni, én az Avon kézkrémeit használom erre a célra, ugyanis olcsóak, kellemes illatúak és hamar beszívódnak.



Hatásos lehet éjszakára a körömvirág krém, illetve a kevésbé kifinomult vazelin is és újabban felfedeztem a Bebe kis rózsaszín tégelyes cukiságát, amit a Müllerben lehet beszerezni a mini termék szekciónál.




Ha már kéz, nem árt ügyelni a körömágy bőrére is, erre a célra az Avon új mézes bőrápoló balzsamja tökéletes gyógyír. (Erről majd bővebben szólnék a későbbiekben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése