2011. november 6., vasárnap

Please Save Me From The Cold – Lips

Első körben a téli kézápolásról értekeztem, most következzen az ajkak ápolásának rövid bemutatója. Az ajkak nagyon vékony bőre általában attól szárad ki drasztikusan, ha megnyaljuk őket, ezen még ront a hideg, szeles időjárás, és a sokat emlegetett elegendő vízfogyasztás elmulasztása. Ugyancsak kiváltó oka lehet a vashiányos állapot és a kevés B vitamin bevitele, érdemes vitaminokat szedni amúgyis a téli időszak folyamán. A kicserepesedett ajak nem nyújt túl esztétikus látványt, főleg, ha rendszeres rúzshasználók vagyunk. Ilyenkor nehézkes felvinni a rúzst, vagy a kis redőkben összegyűlik, vagyis nincs mit tenni fel kell venni a harcot.





Első nagyon fontos dolog a hidratálás belsőleg, mert nem hiába szajkózzák ezt az okosok, hogy mindig, minden körülmények között ajánlott 2 liter szénsavmentes vizet meginni.
Ha az előző pontot gondosan betartjuk, átléphetünk a következő szintre, ami egy strapás mission lesz. Meg kell találni a megfelelő ajakápolót. Tekintve, hogy a piacon hemzsegnek az ajakápolók az olcsótól a top kategóriásokig nem egyszerű a helyzete az ember lányának.
Tökéletes ajakápoló nincs, embere válogatja kinek mi a kedvence, mire esküszik, de tény, hogy érdemes olyat választani, amik hidratáló hatásúak, pl. sheavajat vagy kókuszolajat tartalmaznak, illetve az E-vitaminos termékek is kiválóak. Jó választás a Lush ajakápolók közül valamelyik, illetve nekem még bevált a Blistex Classic Lip Protector-ja és tavaly végig az Oriflame Tender Care univerzális stiftes ajakápolóját használtam. Ha lehetséges, ajánlatos elkerülni az ízesített ajakápolókat (ajj de hát az képtelenség…), mivel az még jobban arra sarkall, hogy lenyaljuk a szánkról. 



Ha végre mégis sikerült az impossible jelzővel illetett küldetés, akkor használjuk bátran, mielőtt kimegyünk a szabadba, fontos többször újra megismételni evés-ivás után, mivel nem igazán tartós a megoldás.
Ebben az esetben is fontos a peeling, amit egyesek szerint el lehet végezni egy szimpla fogkefével, de nekem szimpatikusabb a mézes-cukros home made radír vagy a Lush ajakradírjai, ami után ajánlatos jó vastag krémet feltenni, mint a jól bevált kék Niveát vagy a körömvirág krémet, illetve sokszor használtam az Oriflame Tender Care univerzális balzsamját is erre a célra, abból is az illatmentes változatot.




Ha a ’rúzsfogyasztók’ közé tartozunk, a rúzs alá érdemes valamilyen hidratáló alapot felvinni majd utána elvégezni a szokott műveletet. De fontos adalék, hogy a rúzs is lehetőleg hidratáló legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése